Schakeling is geplaatst op 20 februari 2012

Tijdschakelaar met Miller-intergrator

Wanneer drukknop(S) eerst ingedrukt wordt en direct weer losgelaten, zal het relais aantrekken op het moment dat drukknop(S) weer opent. Het relais blijft aangetrokken zolang de tijdlijn van kracht is. Deze tijdlijn is bepaald door de drie in serie geplaatse intelpots(P1 t/m P3) Omdat de weerstands-waarde kan varieren tussen 0 tot 30Mohm, is een tijdlijn mogelijk van 0,5 seconde tot 5 minuten. Omdat een instelpot van 30Mohm nagenoeg niet verkrijgbaar is, zijn er drie van 10Mohm in serie geplaatst. Vanzelfsprekend, kunt u andere typen gebruikt als er maar voor gezorgd kan worden dat de totale weerstand 30Mohm is. Wanneer men tijdens een tijdlijn, nogmaals op drukknop(S) drukt zal de tijdslijn opnieuw beginnen. De schakel-contacten van het relais zijn middels aansluitpunten beschikbaar om allerlei apparaten te kunnen schakelen.
OPGELET: op delen van deze schakeling staat de levensgevaarlijke spanning van 220 Volt, Pas op met de bouw en zorg voor een deugdelijke behuizing !!
0012.png
Klik op afbeelding om gehele schakeling te zien.

Klik op de COMPONENT-LIJST knop, voor een componenten overzicht
De component informatie, is voornamelijk afkomstig uit het leveringsprogramma van Farnell (www.farnell.com) tenzij anders aangegeven.
layout.png
De afbeelding geeft de printplaat weer, gezien bovenop de componenten. De rode lijnen zijn de printbanen welke zich aan de onderkant(soldeerzijde) bij een standaard print bevinden.

Terug naar index

Terug naar de homepage

Email deWebmaster